Kuldrenetid säilituskatsetest väljas.
2012 aasta teisel päeval avati Halika talus Kuldrenettide säilituskatse.
Halika talus on ‘Kuldrenettide’ varud praktiliselt otsakorral. Jäänud on vaid mõned kastid hästi pisikesi ampsukaid tavalistes säilitustingimustes.
Kuna Kuldrenett on sügisõun ja jaanuariks peaks ta olema juba bioloogiliselt üle küpsenud, siis teevad teadlased uuringuid ja katseid selle õunasordi pikama säilitamise eesmärgil.
Sügisel paigutasid teadlased Halika talu noore istanduse Kuldrenetid spetsiaalsetesse eraldi hoiutingimustesse jälgides pidevalt õunte heaoluks vajalikke näitajaid.
02.01.2012 avasid Tartu Maaülikooli teadlased Ulvi Moor ja Priit Põldma Halika talus modifitseeritud atmosfääris hoidmise ja säilitamise katsete esimese etapi.
Maaülikooli teadlane Ulvi Moor |
Nüüd on võimalus ka meie klientidel maitsta värsket katsetest välja võetud Kuldrenetti. Hinnangu võib anda igaüks ise, kes on huvitatud Kuldreneti pikemast säilimisest.
Õunu (üsna suured) on vaid väga väike kogus.
(4.jaanuaril toome esimese osa Nõmmele müügile ja 7. jaanuaril teise osa)
Teine etapp säilituskatsest avatakse veebruari alguses.